Bázikus és savas élelmiszerek

bazikus-es-savas-elelmiszerekA táblázat a gyakran fogyasztott élelmiszerek által okozott savterhelésről ad tájékoztatást. A pozitív értékek (pl. 2,2) savfelesleget, a negatív értékek (pl. -1,6) bázisfelesleget jeleznek.
A receptekben használt hozzáadott anyagok tekintetében a táblázat nem teljes, mert a PRAL-értékeket eddig nem minden élelmiszerre állapították meg.


Forrás: BeaCo

OGYÉI engedély

legalis

Eötvös Patika

Eötvös Patika Kft.
1067 Budapest, Eötvös u.16.
Tel: (1) 342 0137

Nyitva tartásunk:

  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00
  • Szombat: 08:00 - 13:00

A honlap oldalain található, gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!